Roladki z szynki i sera

4.99 (144 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Roladki są ekspresowe do zrobienia nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 10 plasterków szynki konserwowej
    10 plasterków żółtego sera
    100 g serka topionego
    1 łyżeczka koperku
    ogórki konserwowe
Wystaw ocenę:

4.99 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Roladki z szynki i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek topiony wymieszać z koperkiem. Rozłożyć plasterek szynki cienko posmarować serkiem topionym, przykryć krótszym od szynki plasterkiem sera żółtego. Ser cieniutko posmarować serkiem, położyć kawałek ogórka i zwinąć roladki. Odłożyć do stężenia w chłodne miejsce. Przed podaniem roladki pokroić na mniejsze części.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować