Roladki z rzodkiewką, twarożkiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Rzodkiewka jako składnik nadzienia może zaskakiwać, ale muszę przyznać , że w połączeniu z resztą farszu smakuje wybornie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    4 duże plastry schabu wieprzowego
    Pęczek rzodkiewek
    4 łyżki serka twarogowego ziołowego
    1 garść liści szpinaku
    1 duże jajo
    Po 5 łyżek mąki pszennej i 5 łyżek bułki tartej
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlet devolay

Roladki z rzodkiewką, twarożkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozpij na cienkie plastry, obsyp solą, pieprzem z obu stron i pozostaw na kilka godzin. Szpinak przepłukaj i osusz. Rzodkiewki obierz, umyj i pokrój na cienkie kawałki. Plastry schabu posmaruj serkiem twarogowym, połóż szpinak i kawałki rzodkiewek. Zwiń tworząc lekko spłaszczone roladki. Obtaczaj w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju na rumiany kolor. podawaj z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować