Muszle faszerowane twarożkiem i rzodkiewką

4.5 (167 ocen)

  • 3 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Taki makaron to pyszna i szybka przekąska.

  • 3 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dużych muszli makaronowych,
    400g serka śmietankowego np. almette,
    pęczek rzodkiewki,
    pęczek koperku lub szczypiorku ,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki Dania z makaronem

Muszle faszerowane twarożkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał.Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy posiekany koperek i mieszamy z serkiem. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i powstałym farszem napełniamy makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować