Faszerowane roladki z mięsa mielonego w boczku

4.5 (188 ocen)

Sposobow na mieso mielone jest nieskonczona ilosc,proponuje gustowne roladki.

Składniki:

  • 500 gr miesa mielonego
    8 plastrow boczku wedzonego
    2 jajka
    100 gr pieczarek
    100 gr szynki
    sol,pieprz
    pietruszka
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane roladki z mięsa mielonego w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miesa mielonego dodajemy jajko,pietruszke,doprawiamy do smaku(jezeli bedzie zbyt rzadkie mozna dodac bulke tarta).Z tak otrzymanego formujemy prostokaty,na srodek kazdego wykladamy pieczarki wczesniej zeszklone na masle i szynke po czym zwijamy w rulon i owijamy plastrami boczku(u mnie dwa plastry na kazda rolade)Tak przygotowane pieczemy w 180°30'
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować