roladki z karpatką

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

ciasto do kawy

  • 30 min

Składniki:

  • na jeden biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki, 1 łyzeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru. Krem do przełożenia dowolny, ja wybieram karpatkę, dodatkowo polewa na wierzch oraz galaretka do środka.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki z karpatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka 1. białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać powoli cukier oraz żółtka, na konie mąkę i proszek do piecznenia i wymieszać ręcznie. przełożyć do blaszki.piec ok 15 min w temp. 180 stopni.

Porady

przygotowane ciasto od razu włozyć do piekarnika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować