Francuski deserek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super dodatek do kawy

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego, jajko, śmietana słodka, owoce.

Francuski deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty dowolej wielkości, w połowie kwadratów wycinamy szklanka kóła. Składamy jeden kwadrat na drugi, ten z dziurą idzie na wierzch. WIerzch smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok 15 min w 200 stopniach.
  • 2. Po wystudzeniu napełniamy śmietaną i układamy ulubione owoce.
  • ciasteczka trójkaciki 3. MOżemy również kwadraty napełnić konfiturą i złożyć w trójkat, wierzch posmarować rozkółconym jajkiem i posypć cukrem,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy