Wyśmienite roladki na niedzielny obiad i nie tylko … z frytkami i sosem czosnkowym –mistrzostwo! Przepis dostałam od mojej siostry Eve;) pychota.
30 min
Składniki:
5 plastrów schabu
5 plastrów szynki
5 sztuk zielonych szparagów
1/3 kostki sera feta
Sok z cytryny
Czosnek (może być świeży albo w proszku)
Pieprz
Sól
Olej
Roladki schabowe z fetą, szynką i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, tak żeby główki nie zanurzyły się ok 7-10 min (najlepiej sprawdzać widelcem, żeby nie rozgotowały się)
2.Schab rozbijamy tak jak na kotlety schabowe.
3.Układamy w kolejności: szynkę, schab, przyprawy, trochę fety i szparaga (przekrojonego na pół)
4.Zawijamy w roladkę, spinamy wykałaczką i smażymy na wolnym ogniu.
Komentarze