Roladki schabowe z fetą, szynką i szparagami

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite roladki na niedzielny obiad i nie tylko … z frytkami i sosem czosnkowym –mistrzostwo! Przepis dostałam od mojej siostry Eve;) pychota.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    5 plastrów szynki
    5 sztuk zielonych szparagów
    1/3 kostki sera feta
    Sok z cytryny
    Czosnek (może być świeży albo w proszku)
    Pieprz
    Sól
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki schabowe z fetą, szynką i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, tak żeby główki nie zanurzyły się ok 7-10 min (najlepiej sprawdzać widelcem, żeby nie rozgotowały się)
  • 2. Schab rozbijamy tak jak na kotlety schabowe.
  • kolejnosc 3. Układamy w kolejności: szynkę, schab, przyprawy, trochę fety i szparaga (przekrojonego na pół)
  • 4. Zawijamy w roladkę, spinamy wykałaczką i smażymy na wolnym ogniu.
  • 5. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Schab Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować