roladki schabowe "Polonezy"

4.48 (189 ocen)

  • 30 min

schab z bardzo ciekawym farszem, pycha :)

  • 30 min

Składniki:

  • płaty schabu na kotlety
    farsz:
    250 gram pieczarek
    2 cebule
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
    mąka do obtaczania roladek
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe "polonezy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok1 1. Kotlety rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 20 minut.

    Pieczarki i cebulkę drobno pokroić, usmażyć na oleju, schłodzić, dodać koncentrat, musztardę i przyprawy, dobrze wymieszać.
    Farszem posmarować płaty mięsa, ściśle zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące ze wszystkim stron (boki też).
  • 2. Usmażyć na złoto na oleju na średnim ogniu pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować