Roladki schabowe nadziewane kapustą kiszoną

4.5 (166 ocen)

Świetna propozycja na obiad,prosta i smaczna.

Składniki:

  • Składniki na 6 szt:

    6 kotletów schabowych
    30-35 dag kiszonej kapusty
    1 cebula
    1 marchewka
    2 jajka
    bułka tarta
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe nadziewane kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić i doprawić solą,pieprzem.
    Kapustę ugotować,odlać wodę i drobno pokroić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach.Chwilkę poddusić.Następnie dodać kapustę i całość dusić jeszcze ok 10 min.Farsz doprawić na ostro.
    Na każdy płat mięsa rozłożyć przygotowane nadzienie,zwinąć w kształt rolady i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować