Kotleciki z pieczarek

4.5 (180 ocen)

  • 45 min

otleciki z pieczarek z dodatkiem cebuli oraz jajek. Chociaż nie wyglądają zbyt estetycznie to w smaku są po prostu rewelacyjne! Polecam wypróbowanie tego przepisu

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 jajko surowe
    50 g sera żółtego
    1 czerstwa bułka namoczona w mleku
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać w drobną kosteczkę.
  • 2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć na nim cebulę na złoty kolor, następnie dodać pieczarki i smażyć na małym ogniu aż cały płyn całkowicie odparuje. Przełożyć warzywa do miski.
  • 3. Namoczoną bułkę odcisnąć, zmiksować blenderem, dodać do pieczarek.
    Ugotowane jajka pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce, przełożyć do miski z pieczarkami.
    Do masy wbić jajko, dodać 3-4 łyżki bułki tartej, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Na patelni rozgrzać olej. Z masy pieczarkowej formować nie duże kotlety, następnie obtaczać je w bułce tarte. Przekładać na patelnię i smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować