Roladki po bawarsku

  • wyświetlono: 943 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Pyszne mięsko na niedzielny obiad :)

czarrna
  • 60min

Składniki

2 kotlety z karkówki
20 dkg kapusty kiszonej
4 plasterki boczku
1 cebula
2 pieczarki
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
3 łyżki mąki
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki po bawarsku

  • Farsz kapuściany1. Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.
  • Karczek z boczkiem2. Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.
  • 3. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówkakapusta kiszonaroladki wieprzowez patelnikonkurs_fotoroladki z kapustąprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

image-1n62tik

Dodane przez: Agnieszka74

Kurczak curry w mleczku kokosowym

Idealne połączenie dla osób lubiących...

image-192vihh

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki z kapusty włoskiej

Takie gołąbki z kapusty włoskiej...

Pieczona szynka w selerowym pure

Dodane przez: Jaga85

Pieczona szynka w selerowym puree

Dla mnie uroczysty obiad kojarzy...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...