Roladki po bawarsku

5 (174 ocen)

  • 60 min

Pyszne mięsko na niedzielny obiad :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kotlety z karkówki
    20 dkg kapusty kiszonej
    4 plasterki boczku
    1 cebula
    2 pieczarki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    3 łyżki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Roladki po bawarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz kapuściany 1. Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.
  • Karczek z boczkiem 2. Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.
  • 3. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować