Roladki po bawarsku

  • wyświetlono: 1132 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Pyszne mięsko na niedzielny obiad :)

20431398_1507802295947480_4838636873107244090_n
  • 60min

Składniki

2 kotlety z karkówki
20 dkg kapusty kiszonej
4 plasterki boczku
1 cebula
2 pieczarki
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
3 łyżki mąki
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki po bawarsku

  • Farsz kapuściany1. Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.
  • Karczek z boczkiem2. Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.
  • 3. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówkakapusta kiszonaroladki wieprzowez patelnikonkurs_fotoroladki z kapustąprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Golonki po bawarsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Golonki po bawarsku

Mimo że poświęcam sporo czasu mojemu...

roladki po goralsku

Dodane przez: lucyna19

Roladki drobiowe po góralsku

Te roladki często robię na okazyjne...

roladki po indonezyjsku

Dodane przez: Koronowianka

ROLADKI PO INDONEZYJSKU

Bardzo smaczna i delikatna rolada...

Roladki z kurczaka po włosku

Dodane przez: aicha1988

Roladki z kurczaka po włosku

Pyszne, aromatyczne i szybkie w...

roladki po chińsku

Dodane przez: monikaT83

Roladka schabowa po chińsku

Nieco egzotyki na co dzień:) zapraszam:))

Gotowe danie

Dodane przez: 2milutka

Roladki po parysku z musztardowym sosem

Masz ochotę na orginalne danie?wystarczy...