Roladki drobiowe z kabanosem, papryką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym,
na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką
i czerwoną cebulą.
W chrupiącej panierce smakują wybornie.
Podałam z ziemniakami i sałatą.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1/2 czerwonej cebuli
    2 kabanosy
    1/4 papryki czerwonej
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany

    Panierka:
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki drobiowe z kabanosem, papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z kabanosem, papryką i cebulą 1. Piersi rozkroić wzdłuż na plastry.
    (Zrobiłam 3 plastry z jednej piersi).
    Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.
    Następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron.
    Na rozbitych i przyprawionych plastrach mięsa ułożyć po kawałku kabanosa,
    papryki i cebuli.
    Następnie zawijać w rolady.
  • Roladki drobiowe z kabanosem, papryką i cebulą 2. Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać.
    Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając,
    żeby równo się usmażyły.
    Smażyłam około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować