Koszyczki ziemniaczane z podudziem nadziewanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podudzia wypruć kość namarszczyć przyprawą do kurczaka i odstawić aby przeszły przyprawą.
2.Pieczarki odgotować przekręcić przez maszynkę razem z cebulką o średnich oczkach, wyłożyć na patelnię wlać olej doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć i odstawić do wystygnięcia.
3.Jak farsz pieczarkowy wystygnie faszerować podudzia. Następnie wstawić do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do 200C na godzinkę.
4.Ziemniaki utrzeć na maszynce Veggie Cut w spiralki i układać w kształcie koszyczków. W głębokim garnku rozgrzać olej i na rozgrzany olej wrzucać ułożone wcześniej koszyczki. Smażyć 3 minuty po czym następnie wyjąć na ręcznik papierowy i delikatnie oprószyć solą.
5.Kapustę razem z marchwią zetrzeć na surówkę doprawić olejem solą pieprzem kwaskiem cytrynowym cukrem i majonezem.
6.W środek koszyczka wkładać upieczone podudzia i obok surówkę.
Porady
Koszyczki najlepiej smażyć na łyżce do łowienia kopytek.
Komentarze