koszyczki ziemniaczane z podudziem nadziewanym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa jest bardzo smaczna szybko się robi i mój syn niejadek wszystko zjada z talerza

  • 60 min

Składniki:

  • 4 podudzia 0,5 kg pieczarek sól pieprz przyprawa do kurczaka olej cebula ziemniaki kapusta czerwona marchew kwasek cytrynowy cukier majonez

Koszyczki ziemniaczane z podudziem nadziewanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podudzia wypruć kość namarszczyć przyprawą do kurczaka i odstawić aby przeszły przyprawą.
  • 2. Pieczarki odgotować przekręcić przez maszynkę razem z cebulką o średnich oczkach, wyłożyć na patelnię wlać olej doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć i odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Jak farsz pieczarkowy wystygnie faszerować podudzia. Następnie wstawić do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do 200C na godzinkę.
  • 4. Ziemniaki utrzeć na maszynce Veggie Cut w spiralki i układać w kształcie koszyczków. W głębokim garnku rozgrzać olej i na rozgrzany olej wrzucać ułożone wcześniej koszyczki. Smażyć 3 minuty po czym następnie wyjąć na ręcznik papierowy i delikatnie oprószyć solą.
  • 5. Kapustę razem z marchwią zetrzeć na surówkę doprawić olejem solą pieprzem kwaskiem cytrynowym cukrem i majonezem.
  • 6. W środek koszyczka wkładać upieczone podudzia i obok surówkę.

Porady

Koszyczki najlepiej smażyć na łyżce do łowienia kopytek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy