Rolada z łopatki:)

4.5 (153 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna do chlebka, jak i na obiad:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Łopatka 70 dag
    30dek sera zółtego
    8plastrów kiełbasy np krakowskiej
    musztarda,sól, pieprz,oregano
    2cebule
    3ząbki czosnku
    worek do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z łopatki:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Rozbić płat mięsa posmarować musztardą wyłożyć cebulę, czosnek.
  • Rolada 2. Następnie posypać solą, pieprzem, oregano i wyłożyć kiełbaskę i starty ser.
  • Rolada 3. Mięso zwinąć w roladę i związać nitką.
  • Rolada 4. Włożyć do worka do pieczenia zawiązać i wstawić do piekarnika na 200 stopni na 60 minut.

Porady

Mięso najlepiej jest przyprawić dzień wcześniej:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować