Rolada z delicjami, budyniem i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

To pyszny sposób na słodkie co nie co.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Rolada z delicjami, budyniem i masłem orzechowym
    To pyszny sposób na słodkie co nie co.
    Składniki biszkoptu:
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    3 łyżki cukru
    ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki budyniu:
    1,5 szklanki mleka
    1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
    Ponadto:
    10 dag ciastek biszkoptowych z galaretką typu „Delicje”
    Kilka łyżek masła orzechowego o twardej konsystencji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Rolada z delicjami, budyniem i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ubij na puszystą masę z cukrem. Mąkę pszenną wymieszaj z kakaem, proszkiem do pieczenia i wymieszaj przy pomocy łyżki z masą jajeczną. Gotowe ciasto biszkoptowe przelej do formy 24 na 38 cm i piecz około 15-20 minut w temperaturze 160 stopni. po lekkim przestygnięciu zwiń biszkopt w bawełnianą ściereczkę tworząc rulon.
  • 2. Ugotuj budyń. 1 szklankę mleka zagotuj, a resztę rozmieszaj z proszkiem budyniowym. Gdy zacznie się gotować wlej mieszankę budyniową i mieszaj chwilę, aż do zgęstnienia. Lekko ciepły budyń wylej na biszkopt, a pośrodku kładź biszkopty. Zwiń tworząc rulon. Gdy budyń całkowicie wystygnie w roladzie w miejscu samego łączenia biszkoptu rozsmaruj masło orzechowe. Schłodź ciasto w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować