Rolada truskawkowa z bananami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Truskawki i banany smakują wyśmienicie w duecie otoczonym śmietanową pianką.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • składniki biszkoptu:
    3 jaja
    4 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

    składniki masy:
    1,5 szklanki śmietany kremówki 30%
    3,5 łyżeczki żelatyny +1/4 szklanki wrzątku
    cukier puder do smaku

    ponadto:
    banan
    20 dag truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Biszkopty

Rolada truskawkowa z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt: jaja ubij z cukrem na puszystą masę. następnie mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito. Dodaj do masy jajecznej i wymieszaj całość łyżką.
    Masę wylej na blaszkę o wymiarach 24 na 34 cm. Rozsmaruj równomiernie. Piecz około 8 minut w temperaturze 160 stopni, a następnie kolejne około 6-8 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy biszkopt lekko przestygnie zwiń go bawełnianą ściereczkę tworząc rulon.
  • 2. . Przygotuj masę. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę ubij, dodaj tężejącą żelatynę i cukier puder do smaku. Zmiksuj całość
  • 3. Banany i truskawki obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Na biszkopt wyłóż połowę masy, połowę owoców, resztę masy oraz owoce, wciskając cześć do środka, a część na wierzch rolady. Zwiń lekko w rulon tworząc półokrąg. Schłodź w lodówce około 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować