Rolada serowa z mięsnym farszem

  • wyświetlono: 1083 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Wychodzi za pierwszym podejściem;)

IMG_7103
  • 1min

Składniki

ROLADA:
- 400 g ser żółtego startego na grubych oczkach
- 4-5 łyżek majonezu
- 3 jaja
- sól i pieprz do smaku

FARSZ:
-500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 czerwona papryka
- przyprawa do mięsa mielonego
- 1 jajo
-2 łyżki bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Rolada serowa z mięsnym farszem

  • 1. Ser, jaja oraz majonez i przyprawy łączymy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy użyć blaszki 28x40 cm, ale ja użyłam blaszki od piekarnika (jest trochę większa). Podpiekamy ok. 20 min w 180 st. C, aby ser ładnie się rozpuścił. Po tym czasie od razu wyjmujemy blaszkę.
  • 2. Mięso łączymy z jajem, bułką tartą, papryką drobno posiekaną, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
  • rolada3. Na ser rozkładamy równomiernie farsz i powoli zawijamy w roladę jednocześnie odrywając papier do pieczenia. Ponownie wstawiamy do piekarnika (kładziemy na papierze do pieczenia) i zapiekamy ok. 1 h w 160 st. C.
    Można kroić i podawać od razu, ale zimna też jest bardzo smaczna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Bułeczki z farszem mięsnym

Dodane przez: margaret65

Bułeczki z farszem mięsnym

Takie coś innego do barszczyku

Przekąska imprezowa

Dodane przez: Mysiunia

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

Pieczarki te zrobiłam na swoje...

image-0h4yg06

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Rolada serowa z mięsem mielonym

Rolada serowa prosta w wykonaniu,...

image-137nsna

Dodane przez: Bożena1960

Serowa rolada z tuńczykiem

Pyszna rolada serowa z farszem...

Rolada serowa  z pieczarkami

Dodane przez: danusia19671

Rolada serowa z pieczarkami

Taką roladę można jeść na ciepło,...

rolada serowa z pieczarkami

Dodane przez: tatalia

rolada serowa z pieczarkami

Rolada smakuje zarówno na ciepło...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE