Rolada na zimno

4.5 (157 ocen)

Lubie potrawy,ktore maja nietypowy smak i sa szybkie w wykonaniu.

Składniki:

  • 400 gr chleba lub bulki
    1 cukinia
    1 marchewka
    2 lyzki majonezu
    100 gr szynki
    serek smietankowy
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odkrajamy skorke,rozdrabniamy miekka czesc(rekami lub mikserem),marchewke i cukinie scieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy chwile na oleju,doprawiamy sola i pieprzem..Gotowe mieszamy z chlebem dodajac majonez.Tak wyrobiona mase wykladamy na folie spozywcza i formujemy prostokat o grubosci 1 cm,wykladamy na niego plastry szynki i na to serek smietankowy.Zwijamy w rolade pomagajac sobie folia w ktora zawijamy rolade i odkladamy do lodowki na 1 godzine,po czym kroimy w plastry.

Porady

Chleb nie koniecznie musi byc swiezy i mozna uzyc tylko marchewki bez cukini.Majonez potrzebny jest tylko do lepszego polaczenia skladnikow wiec jego ilosc moze sie roznic. Najlepiej smakuje na drugi dzien.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować