Rolada na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z chleba odkrajamy skorke,rozdrabniamy miekka czesc(rekami lub mikserem),marchewke i cukinie scieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy chwile na oleju,doprawiamy sola i pieprzem..Gotowe mieszamy z chlebem dodajac majonez.Tak wyrobiona mase wykladamy na folie spozywcza i formujemy prostokat o grubosci 1 cm,wykladamy na niego plastry szynki i na to serek smietankowy.Zwijamy w rolade pomagajac sobie folia w ktora zawijamy rolade i odkladamy do lodowki na 1 godzine,po czym kroimy w plastry.
Porady
Chleb nie koniecznie musi byc swiezy i mozna uzyc tylko marchewki bez cukini.Majonez potrzebny jest tylko do lepszego polaczenia skladnikow wiec jego ilosc moze sie roznic.
Najlepiej smakuje na drugi dzien.
Komentarze