Rolada dyniowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Rolada dyniowa

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto:
    3 jajka
    300 g cukru
    2/3 szkl puree z dyni
    100 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    2/3 łyżeczki cynamonu
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    szczypta soli
    krem:
    1 szkl śmietany30%
    200 g mascarpone
    2 łyżki cukr pudru
    skórka z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z dyni Rolada

Rolada dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:
    Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy puree i ekstrakt waniliowym. Składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę i sól mieszamy razem, następnie przesypujemy do mokrej mieszanki i mieszamy. Przelewamy na blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach. Upieczone przekładamy na ścierkę i zwijamy,czekamy aż ostygnie.
    krem:
    Miksujemy śmietanę z cukrem, a następnie serkiem i skórką otartą z cytryny.

    Krem przekładamy na ostudzone ciasto i zwijamy w rulon
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować