ROLADA DYNIOWA Z KREMEM SEROWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste a zarazem smczne ciasto jesienne, dla wielbicieli dyni to przysmak w słodkim wydaniu:)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    15 dag mąki pszennej
    12 dag cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/4 łyżeczki cynamonu
    1/4 łyżeczki mielonych goździków
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
    175 ml puree z dyni

    Masa serowa:
    2 łyżki masła
    25 dag serka typy Philadelphia
    1/4 szklanki cukru pudru
    2 łyżki soku z cytryny

    cukier puder do podsypania

    forma: szeroka forma z piekarnika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z dyni Rolada Ciasto

Rolada dyniowa z kremem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto dyniowe:
    Całe jajka ubić z cukrem do białości, zmniejszyć obroty miksera i po łyżce dodawać puree z dyni oraz mąkę przesianą z proszkiem, sodą, imbirem, cynamonem i goździkami. Wyłożyć na na formę wyłożoną papierem i nasmarowaną tłuszcze,. Pieczenie ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
  • 2. Ciasto po upieczeniu odwrócić na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć wraz ze ścierką w rulonik. Pozostawić do przestygięcia.
  • 3. Masa serowa:
    Masło utrzeż z cukrem dodać serek oraz sok z cytryny. Wyłożyć na ciasto i ponownie zwinąć w rulon. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować