Rolada dyniowa z kremem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto dyniowe:
Całe jajka ubić z cukrem do białości, zmniejszyć obroty miksera i po łyżce dodawać puree z dyni oraz mąkę przesianą z proszkiem, sodą, imbirem, cynamonem i goździkami. Wyłożyć na na formę wyłożoną papierem i nasmarowaną tłuszcze,. Pieczenie ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
2.Ciasto po upieczeniu odwrócić na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć wraz ze ścierką w rulonik. Pozostawić do przestygięcia.
3.Masa serowa:
Masło utrzeż z cukrem dodać serek oraz sok z cytryny. Wyłożyć na ciasto i ponownie zwinąć w rulon. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze