Rogaliki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.rabarbar kroję w kostkę i duszę z cukrem około 10 minut
2.drożdże kruszę do miseczki dodaję 3 łyżki mąki, szczyptę cukru i trochę ciepłego mleka, wszystko dokładnie mieszam
3.jak rozczyn zacznie pracować, wlewam go do mąki, dodaję roztrzepane jajka z cukrem i dolewam w trakcie wyrabiania mleko,następnie dodaję masło i ponownie wyrabiam,
ciasto posypuję mąką i zostawiam przykryte ściereczką na 1 godzinę
4. po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt, następnie wyciąć trójkąty i ułożyć po 1 łyżeczce nadzienia, zawijam rogaliki i kładę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Po kwadransie pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach około 15 minut.
Komentarze