Rogaliki topione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MĄKĘ POSIEKAĆ Z MARGARYNĄ. DODAĆ JAJKA, DROŻDŻE, ŚMIETANĘ I CUKRY. WYROBIĆ CIASTO.
2.CIASTO ZAWINĄĆ W ŚCIERKĘ I WŁOŻYĆ DO ZIMNEJ WODY. JAK WYPŁYNIE NA WIERZCH TO WYJĄĆ Z WODY, LEKKO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 4 CZĘŚCI.
3.ROZWAŁKOWAĆ NA KSZTAŁT KOŁA I PODZIELIĆ NA 8 CZĘŚCI (JAK PIZZA). NA SZERSZYM KOŃCU KŁAŚĆ NADZIENIE, ZWIJAĆ I FORMOWAĆ ROGALIKI. PRZEŁOŻYĆ NA BLACHĘ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 20 MIN W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA. POSMAROWAĆ ROZKŁÓCONYM JAJKIEM I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 20 MIN, TEMPERATURA 180C.
Komentarze