ROGALIKI TOPIONE

4.46 (162 ocen)

  • 2 godz.

UWIELBIANE PRZEZ DZIECI

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 MARGARYNA
    5 DKG DROŻDŻY ŚWIEŻYCH
    0,5 KG MĄKI
    2 JAJA
    2 ŁYŻKI ŚMIETANY
    CUKIER WANILIOWY
    3 ŁYŻKI CUKRU
    3 CZEKOLADY LUB DOWOLNY DŻEM
Wystaw ocenę:

4.46 (162 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Desery Rogaliki Dżemy

Rogaliki topione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MĄKĘ POSIEKAĆ Z MARGARYNĄ. DODAĆ JAJKA, DROŻDŻE, ŚMIETANĘ I CUKRY. WYROBIĆ CIASTO.
  • 2. CIASTO ZAWINĄĆ W ŚCIERKĘ I WŁOŻYĆ DO ZIMNEJ WODY. JAK WYPŁYNIE NA WIERZCH TO WYJĄĆ Z WODY, LEKKO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 4 CZĘŚCI.
  • ROGALIKI 3. ROZWAŁKOWAĆ NA KSZTAŁT KOŁA I PODZIELIĆ NA 8 CZĘŚCI (JAK PIZZA). NA SZERSZYM KOŃCU KŁAŚĆ NADZIENIE, ZWIJAĆ I FORMOWAĆ ROGALIKI. PRZEŁOŻYĆ NA BLACHĘ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 20 MIN W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA. POSMAROWAĆ ROZKŁÓCONYM JAJKIEM I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 20 MIN, TEMPERATURA 180C.

Porady

Z PODANYCH SKŁADNIKÓW WYCHODZI 32 SZTUKI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować