Rogaliki ala" hod-dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i sól.
2.Mleko delikatnie podgrzewamy, dodajemy do drożdży i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 20 minut.
3.Do wyrośniętych drożdży dodajemy pozostałe składniki.
4.Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut.
5.Czosnek kroimy bardzo drobno.
6.Plasterki sera i parówki kroimy na pół.
7.Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę.
8.Wałkujemy tak aby powstał okrąg i dzielimy nożem na 8 równych kawałków.
9.Dzielimy ciasto na 3 części.
10.Każdy kawałek smarujemy keczupem, kładziemy ser parówkę uduszone wcześniej pieczarki i podsmażone na maśle z cebulką posypujemy czosnkiem i odrobiną bazyli.
11.Zawijamy w rogaliki.
12.Układamy na blaszce.
13.Każdy rogalik smarujemy jajkiem i posypujemy bazylią.
14.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy ok 20 minut.
Komentarze