ROGALIKI ALA" HOD-DOG

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wyśmienita uczta dla podniebienia . Idealna ciepła przekąska na imprezę jak i na przepyszną kolację. Dzieciaki je uwielbiają.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • NA CIASTO:

    3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 płaska łyżeczka soli
    2 łyżki cukru
    5 dkg drożdży
    2 łyżki oleju
    1 żółtko
    1 jajko

    SKŁADNIKI NA NADZIENIE:

    30 dkg pieczarek
    1 cebula
    8 plasterków żółtego sera
    8 parówek
    4 ząbki czosnku
    bazylia
    keczup

    DODATKOWO:

    masło do duszenia pieczarek
    1 jajko do posmarowania rogalików
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Rogaliki ala" hod-dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • i etap 1. Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i sól.
  • II etap 2. Mleko delikatnie podgrzewamy, dodajemy do drożdży i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 20 minut.
  • III etap 3. Do wyrośniętych drożdży dodajemy pozostałe składniki.
  • IV etap 4. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut.
  • V etap 5. Czosnek kroimy bardzo drobno.
  • VIetap 6. Plasterki sera i parówki kroimy na pół.
  • VII etap 7. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę.
  • IX etap 8. Wałkujemy tak aby powstał okrąg i dzielimy nożem na 8 równych kawałków.
  • IX etap 9. Dzielimy ciasto na 3 części.
  • X etap 10. Każdy kawałek smarujemy keczupem, kładziemy ser parówkę uduszone wcześniej pieczarki i podsmażone na maśle z cebulką posypujemy czosnkiem i odrobiną bazyli.
  • XIetap 11. Zawijamy w rogaliki.
  • XII etap 12. Układamy na blaszce.
  • XIII etap 13. Każdy rogalik smarujemy jajkiem i posypujemy bazylią.
  • Gotowe 14. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy ok 20 minut.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować