Ravioli z żółtkiem ricottą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.
Przygotowanie nadzienia : Cebulę pokrój w kostkę i na rozgrzanej oliwie podsmaż. Dodaj pokrojone pomidory oraz rozmrożony szpinak. Chwilę duś co jakiś czas mieszając. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i wymieszaj składniki.
Przygotowanie ravioli : Ciasto rozwałkuj cienko. Ułóż część nadzienia (około 1,5-2 łyżek) i na środku zrób niewielkie wgłębienie. Delikatnie ułóż żółtko i przykryj ciastem. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty.
Komentarze