Raffaelo z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:Ubić pianę z białek. Dalej ubijając stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i po 1 żółtku. Na koniec delikatnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok.30min. w temp.170C. Upieczony biszkopt przekroić na pół.
Ciasto Kokosowe:Ubić pianę z białek .Dalej ubijać,dodając cukier.Następnie delikatnie wymieszać kokos ,mąkę,proszek do pieczenia. Piec ok 20min w temp.180C.
Masa I: Żółtka i mąkę dobrze rozetrzeć z cukrem i wlać do gotującego się mleka dobrze rozmieszać,zagotować i przestudzić.Masło utrzeć,dodając przestudzony budyń oraz suchą kawę cappuccino.
Masa II: Białą czekoladę rozpuścić z 1 łyżka mleka.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka.Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką,dodać szklankę adwokata,pokruszone biszkopty oraz 2 łyżki wiórków kokosowych a na końcu rozpuszczona czekoladę i żelatynę,wymieszać.
Przełożenie placka: Połowa biszkoptu-połowa masy I -placek kokosowy-reszta masy I -druga połowa biszkoptu-masa II.Grubo posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze