Babka Tulipan

4.5 (161 ocen)

  • 50 min

Szybkie ciasto

  • 50 min

Składniki:

  • 6 jaj
    1 kostka margaryny
    1 1/2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki oliwy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    1 kisiel wiśniowy
    2 łyżko suchego maku
    2 płaskie łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem.Dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia,oliwę ubitą pianę z białek .Ciasto podzielić na 4 części. Następnie do 1 części dodać budyń
    do 2 kisiel
    do 3 kakao
    do 4 mak
    Ciasto układać na przemian porcjami w wąskiej foremne. Przed włożeniem do piekarnika surowe ciasto przekroić nożem wzdłuż blaszki. Piec ok 50 min. w temp.170C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować