Rafaello - palce lizać - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Ze wszystkich składników zagnieść szybko ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować przenieść do blaszki 20x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i upiec na złoto ok 15 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
2.Beza: białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać z orzechami podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na upieczone ciasto i zapiec na beżowy kolor.
3.W ten sam sposób upiec z drugiej części placek.
4.Masa: margarynę podzielić na pół. Każdą utrzeć osobno z krówką, do jednej dodać kakao.
5.przełożenie ciasta: na jeden placek z bezą wyłożyć masę krówkę, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć, posmarować z wierzchu masą krówkową z kakao i posypać rodzynkami i migdałam. Ciasto jest najlepsze na następny dzień.
Komentarze