KULKI RAFAELLO

4.49 (202 ocen)

  • 35 min

SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU, BARDZO SMACZNE, PRAWIE JAK PRAWDZIWE RAFAELLO

  • 35 min

Składniki:

  • 1 SZKLANKA KOKOSU
    1 SZKLANKA MIELONYCH HERBATNIKÓW
    1 SZKLANKA MLEKA W PROSZKU
    8 ŁYŻEK MASŁA
    PÓŁ SZKLANKI CUKRU
    KILKA KROPEL OLEJKU MIGDAŁOWEGO
    MIGDAŁY
    DODATKOWO PÓŁ OPAKOWANIA KOKOSU DO DBSYPANIA
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 ŁYŻKI MASŁA ROZPUSZCZAMY NA PATELNI I DODAJEMY KOKOS SMAŻYMY OK 2 MINUT. POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA, OSOBNO UCIERAMY 6 ŁYŻEK MASŁA CUKIER PUDER AROMAT MIGDAŁOWY, NASTĘPNIE DODAJEMY OSTYGNIĘTY KOKOS, MLEKO W PROSZKU I POKRUSZONE HERBATNIKI. NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO A DO ŚRODKA WKŁADAMY MIGDAŁY NA KONIEC OBTACZAMY W KOKOSIE

Porady

JEŚLI KTOŚ NIE CHCE ABY KULKI WYSZŁY BARDZO SŁODKIE MOŻNA DODAĆ TROSZKĘ MNIEJ CUKRU, GDYŻ Z TEGO PRZEPISU WYCHODZĄ DOŚĆ SŁODKIE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować