SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU, BARDZO SMACZNE, PRAWIE JAK PRAWDZIWE RAFAELLO
35 min
Składniki:
1 SZKLANKA KOKOSU
1 SZKLANKA MIELONYCH HERBATNIKÓW
1 SZKLANKA MLEKA W PROSZKU
8 ŁYŻEK MASŁA
PÓŁ SZKLANKI CUKRU
KILKA KROPEL OLEJKU MIGDAŁOWEGO
MIGDAŁY
DODATKOWO PÓŁ OPAKOWANIA KOKOSU DO DBSYPANIA
Kulki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 ŁYŻKI MASŁA ROZPUSZCZAMY NA PATELNI I DODAJEMY KOKOS SMAŻYMY OK 2 MINUT. POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA, OSOBNO UCIERAMY 6 ŁYŻEK MASŁA CUKIER PUDER AROMAT MIGDAŁOWY, NASTĘPNIE DODAJEMY OSTYGNIĘTY KOKOS, MLEKO W PROSZKU I POKRUSZONE HERBATNIKI. NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO A DO ŚRODKA WKŁADAMY MIGDAŁY NA KONIEC OBTACZAMY W KOKOSIE
Porady
JEŚLI KTOŚ NIE CHCE ABY KULKI WYSZŁY BARDZO SŁODKIE MOŻNA DODAĆ TROSZKĘ MNIEJ CUKRU, GDYŻ Z TEGO PRZEPISU WYCHODZĄ DOŚĆ SŁODKIE
Komentarze