Rafaello

5 (174 ocen)

  • 60 min

mój mąż go uwielbia dlatego często gości na naszym stole

  • 60 min

Składniki:

  • Placek kokosowy:
    3 białka
    ¾ szkl cukru
    10 dkg kokosu
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka mąki kartoflanej
    Sok z ½ cytryny

    Krem:
    2 ½ szklanki mleka
    ¾ szklanki cukru kryształu
    Cukier waniliowy
    3 żółtka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki budyniu śmietankowego
    2 kostki masła
    1 szkl adwokata
    20 dkg kokosu
    2 duże opakowania herbatników Petit Beurre
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. placek kokosowy: Z białek, które zostaną od kremu ubić pianę +3/4 szklanki cukru +10 dkg kokosu wymieszanego z 1 łyżką mąki pszennej i 1 łyżką mąki kartoflanej. Na końcu dodać sok z ½ cytryny. Upiec na złoty kolor.
  • 2. Z podanych składników ugotować krem. Do wrzącego wsypać 20 dkg kokosu i ostudzić. Krem utrzeć z 2 kostkami masła. Do utartego wlać 1 szklankę adwokata cały czas mieszając.
  • 3. Przekładać:
    Placek kokosowy-
    Masa-
    herbatniki-
    masa-
    herbatnik-i
    masa-
    herbatniki-
    masa-
    herbatniki-
    polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować