Ciasto brzoskwiniowe

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekkie, kolorowe, łatwe w przygotowaniu ciasto.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • biszkopt:
    5 jaj
    1 szkl cukru
    cukier waniliowy
    1 szkl mąki
    1 łyżka octu
    2 łyżki oleju
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku
    Krem:
    1 puszka brzoskwiń
    1/2 szkl cukru kryształu
    2 male budynie śmietankowe
    20 dkg masła
    Dodatki:
    2 paczki delicji
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrami, dodając żółtka i resztę składników. ciasto piec ok 20-25 min. w 180 C,. Blaszka 36x20.
  • 2. Odlać sok z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 1/2 litra i ugotować budyń.
    Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części.
  • 3. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szkl wody.
  • 4. Przełożenie:
    ciasto kakaowe-połowa kremu- delicje-krem-brzoskwinie- całość zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować