Racuszki z winogronem

4.48 (155 ocen)

To dobry sposób na przekonanie małych niejadków o słuszności jedzenia owoców.

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 jajka,
    - 2 szklanki mąki,
    - 1-1,5 szklanki mleka,
    - 3 łyżki cukru ,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 2-3 kiście winogrona,
    - Olej do smażenia,
    - Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Dania główne Wina

Racuszki z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrono płuczemy, odsączamy i obieramy z kiści.

    Mąkę wsypujemy do miski. Wbijamy jajka, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia, a następnie wlewamy mleko.
    Wszystkie składniki ciasta razem mieszamy za pomocą miksera. Im dłużej tym placki są bardziej puszyste. Do gotowego ciasta dodajemy koraliki winogrona.
    Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować