Racuchy z truskawkami

4.48 (192 ocen)

  • 20 min

Świetny pomysł zarówno na śniadanie jak i na deser, najsmaczniejsze na ciepło!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 jajko
    pół szkl mleka
    1 szkl mąki
    1/5 szkl cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szklanka pokrojonych truskawek
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki prócz truskawek zmiksować, dodać owoce i delikatnie wymieszać, masę nakładać łyżką na patelnię i smażyć do zrumienienia na płytkim oleju, osączyć na ręczniku papierowym, można posypać cukrem pudrem.

Porady

Do tych placuszków dodaję praktycznie każde owoce, pyszne są też z jabłkami lub brzoskwiniami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować