Racuchy z truskawkami

4.99 (193 ocen)

  • 30 min

Pyszne, polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 300g drobnych truskawek
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    3 jajka
    3 łyżeczki cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i obrać z szypułek. Do mleka dodać żółtka, mąkę, cukier i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie mieszając łyżką połączyć z ciastem. Odstawić na 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać owoce. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Chłodne oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować