RACUCHY Z TRUSKAWKAMI

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

prosty i niezawodny przepis na ulubione racuszki do herbatki ,które z truskawkami smakują wybornie i oryginalnie.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 dag drożdży
    5 dag cukru
    2 jajka
    1 mały kieliszek spirytusu lub mocnej wódki ( by racuszki '' nie piły'' oleju ;-)
    Dodatkowo:

    truskawki ok 10 szt
    cukier puder
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09vtsg2 1. Drożdże rozpuścić w cukrze i 1/2 szklanki mleka.Jajka ubić dodać pozostałe mleko,przesianą mąkę i rozpuszczone drożdże.Na końcu alkohol i dokładnie wymieszać.Do masy dodać pokrojone na ćwiartki truskawki.Na gorący olej nakładać łyżką porcje racuszków.Smażyć z obu stron na złoto.Gorące posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować