Pieguski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasteczka z orzechami i czekoladą gotowe w 30 min

  • 30 min

Składniki:

  • pół kostki miękkiego masła
    1 jajko
    80g cukru pudru
    250g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 posiekana tabliczka czekolady
    garść posiekanych orzechów włoskich

Pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić. Dodać orzechy i czekoladę, wymieszać. Formować małe kulki, wyłożyć na papier do pieczenia, lekko spłaszczyć, zostawić odstępy bo lekko urosną. Piec 10-13 min w 160st C (aż się delikatnie zrumienią)

Porady

Trzeba uważać żeby nie trzymać ich w piekarniku za długo, bo zrobią się zbyt suche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy