1.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. marchew, seler, pietruszkę przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop oliwą, dopraw czosnkiem, ostrą papryką i solą. Piecz 30 min.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp czerwoną cebulę. podsmaż ok 3 min. Dodaj mięso, smaż około 7 min, aż się zarumieni. Następnie wsyp fasolę, przemieszaj i zalej przecierem pomidorowym. dopraw ostrą papryką, solą i duś przez 5 -8 min na małym ogniu.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 200 stopni. Na placki tortilli wyłóż nadzienie (mięso mielone, pieczone warzywa, ser). Przykryj drugim plackiem. Zapiekaj do 10 min. Po wyjęciu z piekarnika pokrój w trójkąty. Podawaj z jogurtem do namaczania i można z keczupem.
Sos: Jogurt, bazylię, oliwę, sól i paprykę wymieszaj ze sobą.
Komentarze