Quesadilla

0 (0 ocen)

pyszna syta przekąska ,może też być na obiadek

Składniki:

  • Składniki:

    Warzywa:
    marchewka, pietruszka, ćwiartka selera obrana i pokrojona w cieniutkie plasterki
    2 łyżki oliwy
    3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę
    sól, ostra papryka
    Farsz:
    300g mięsa mielonego z szynki
    1 cebula czerwona pokrojona w kostkę
    1/4 szklanki fasoli czerwonej z puszki
    1/2 szklani przecieru pomidorowego
    6 placków tortilli
    1/2 szklanki startego sera żółtego
    Sos:
    3 łyżki listków bazylii
    2 łyżki oliwy
    sól
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 szklanka jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Quesadilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. marchew, seler, pietruszkę przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop oliwą, dopraw czosnkiem, ostrą papryką i solą. Piecz 30 min.
    Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp czerwoną cebulę. podsmaż ok 3 min. Dodaj mięso, smaż około 7 min, aż się zarumieni. Następnie wsyp fasolę, przemieszaj i zalej przecierem pomidorowym. dopraw ostrą papryką, solą i duś przez 5 -8 min na małym ogniu.
    Zwiększ temperaturę piekarnika do 200 stopni. Na placki tortilli wyłóż nadzienie (mięso mielone, pieczone warzywa, ser). Przykryj drugim plackiem. Zapiekaj do 10 min. Po wyjęciu z piekarnika pokrój w trójkąty. Podawaj z jogurtem do namaczania i można z keczupem.
    Sos: Jogurt, bazylię, oliwę, sól i paprykę wymieszaj ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować