Pyzy warzywne

5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 1,5-roczną córkę i mimo obowiązków związanych z opieką nad dzieckiem, zawszeznajdę czas, by poszaleć w kuchni.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 1/2 szkl. mąki pszennej
    ● ok. 2 szkl. mąki ziemniaczanej
    ● op. mrożonych warzyw na patelnię
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyzy warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa gotujemy. Połowę
    rozdrabniamy, resztę odkładamy.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy. Przeciskamy
    przez praskę i studzimy. Wsypujemy
    mąki i wyrabiamy na
    jednolitą masę. Formujemy
    pyzy, nadziewamy warzywami.
    Gotujemy ok. 6 minut
    w osolonym wrzątku. Podajemy
    z warzywami.

Porady

Pyzy najlepiej smakują z roladkami mięsnymi i surówką z kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować