Pyszny snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkoptu kakaowego :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudź biszkopt. ( Jeśli biszkopt będzie nierówny zetnij nożem górę )
2.Przygotowanie ciasta orzechowego :
Orzechy, kokos, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaj. Białka ubij na sztywno i porcjami dodaj cukier puder nie przerywając miksowania. Orzechy z mąką wsyp do białek i delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3.Przygotowanie masa krówkowa :
Puszkę wstaw do gorącej wody na parę minut. Masło utrzyj na puszystą masę i partiami dodawaj masę. Dokładnie połącz składniki.
4.Przygotowanie polewy :
Do rondelka wlej wodę i cukier. Postaw na małym ogniu i mieszaj aż składanki się połączą. Wrzuć pokrojone masło i pozostaw aż masło się rozpuści. Wsyp kakao i energicznie wymieszaj.
5.Przygotowanie ciasta snickers :
Na kakaowy biszkopt wlej masę krówkową. Przykryj ciastem orzechowym i polej ciasto. ( Zrób wzorki za pomocą łyżki stołowej). Ciasto włóż do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Komentarze