rosół z kury rosołowej z szybkowara

4.49 (145 ocen)

pyszny, klarowny, aromatyczny, rozgrzewający rosół............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kura rosołowa 2 kg, włoszczyzna 1 pęczek, marchew 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron nitki 25 dag, natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Sosy

Rosół z kury rosołowej z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną włoszczyznę, marchewki...............

    cebulę przekroić na połowę, wbić widelec w cebulę i opalić - przypalić nad ogniem, włożyć do garnka.............

    wsypać kucharka, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie................

    do rosołu wsypać mielony pieprz, przyprawę w płynie, rosół podać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem i posiekaną natką pietruszki

Porady

mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować