Rosół z kury rosołowej z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną włoszczyznę, marchewki...............
cebulę przekroić na połowę, wbić widelec w cebulę i opalić - przypalić nad ogniem, włożyć do garnka.............
wsypać kucharka, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie................
do rosołu wsypać mielony pieprz, przyprawę w płynie, rosół podać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem i posiekaną natką pietruszki
Porady
mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni
Komentarze