matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i cebulką czerwoną

0 (0 ocen)

matiasy są w tej marynacie pyszne, zdrowe...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • matiasy 8 sztuk, mleko 1/2 litra, pietruszka zielona 1 pęczek, ząbki czosnku 4 sztuki, cebula czerwona 1 mniejsza, cukier 1 łyżeczka, musztarda miodowa 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i cebulką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. matiasy zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę, wodę wylać i wlać mleko, można dolać wody i moczyć przez godzinę
  • etap 2. opłukany pęczek pietruszki włożyć do rozdrabniacza, dodać ząbki czosnku i dokładnie zmiksować
  • etap 3. do miski wsypać drobno pokrojoną cebulę, cukier, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać olej, wsypać pesto i wymieszać
  • etap 4. dobrze matiasy opłukać zimną wodą, odsączyć na sicie, pokroić na 1,5 cm kawałki i włożyć do miski, delikatnie wymieszać składniki
  • etap 5. matiasy przełozyć do odpowiedniej wielkości słoika, zamknąć i schowac do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować