kopytka

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię robić kopytka. Jest to świetny dodatek do mięs na niedzielny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 szkl mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jaja
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę.
    Ziemniaki wymieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną i jajkami. Delikatnie wyrobić ciasto. Ciasto odkrawać i formować nie za grube wałki. Tępą stroną noża odcinać kopytka.
    Gotować w osolonej wodzie. Od wypłynięcia ok. 1 minutę.

Porady

Kopytka można podawać z sosem pieczarkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować