Pampuchy z sosem mięsnym

  • wyświetlono: 2209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Gotowanie to moja pasja. Już od najmłodszych lat piekłam i gotowałam razem z mamą.

Misiaczek53
  • 40min

Składniki

3 szkl mąki
70 g drożdży
1,5 szkl letniego mleka
5 łyżek cukru
2 jajka

Sos:
0,5 kg mięsa mielonego
1 mała cebula
przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz
mąka do zaklepania
trochę oleju do podsmażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pampuchy z sosem mięsnym

  • 1. Zrobić zaczyn: do drożdży dodać cukier i trochę mleka. Dobrze wymieszać. Do wysokiego garnka przesiać mąkę. Dodać całe jajka i resztę mleka. Wymieszać. Dodać zaczyn i wyrobić na gładką masę. Odstawić na 15 min w ciepłe miejsce aby ciasto wyrosło.
  • image-276ilmv2. Ciasto wykładamy na stolnice i rozprowadzamy ręką. Następnie wykrawamy kółka szklanką i pozostawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Uparować (ok 7-8 min)
  • image-02b7o013. Sos: Cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i dobrze podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Podlać wodą. Dusić ok. 15 min. Zaklepać mąką wymieszaną z odrobiną wody. Podawać z gorącymi pampuchami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmama_mnie_nauczylapysznościpampuchytani obiadkluski na parzepyszne dania

Komentarze

Podobne przepisy

image-047mxjo

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kasza jaglana z sosem mięsnym

Gotuję kaszę ponieważ jest bardzo...

image-0kmq7pr

Dodane przez: viki2903

PAMPUCHY Z JAGODAMI

PAMPUCHY Z JAGODAMI

Parowańce.

Dodane przez: Słodko Słodka

Kluski na parze Parowańce,Pampuchy z Sosem...

Typowe Letnie Danie Kuchni Śląskiej,robiłam...

Mięsne grzybki z sosem pomidorowym

Dodane przez: Cukiereczek

Mięsne grzybki z sosem pomidorowym

Dzięki pieczeniu mięsa w pieczarce...

Pampuchy z mięsem

Dodane przez: czarrna

Pampuchy z mięsem

Przy odrobinie wolnego czasu można...

Dyniowe pampuchy w śliwkowym sosie

Dodane przez: Jaga85

Dyniowe pampuchy w śliwkowym sosie

Złociste bułeczki polane owocowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE