Pyszna rolada z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i pieczarki pokroić w talarki, dusić na oleju w wysokiej patelni lub woku. Dodawać stopniowo marchew pokrojoną w paski, mięso mielone, pora oraz paprykę, którą uprzednio kroimy w drobną kostkę.
2.Ugotować torebkę ryżu w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodać ryż do uduszonych warzyw i doprawić do smaku: solą, pieprzem Cayenne i ziołami.
3. Tak przygotowany farsz nakładać łyżką na rozłożony płat ciasta francuskiego, całość zawijamy i smarujemy pędzelkiem białkiem z jajka.
Zapiekamy roladę w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 st.
4.Roladę kroimy w grube plastry i podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!
Porady
Przed wyłożeniem farszu na ciasto warto je trochę przestudzić, wówczas ciasto będzie nam się lepiej poddawało przy zawijaniu.
Komentarze