Puszyste gofry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne gofry jak z nad morza. Wyśmienity pomysł na deser. Najlepsze z dżemem i śmietanka :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    3 łyżki cukru
    odrobina cukru waniliowego
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszyste gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy białka na sztywna pianę. Mąkę , żółtka i resztę składników łączymy razem i miksujemy . Na końcu dodajemy białka i delikatnie mieszamy łyżka drewniana. Gofrownice nagrzewamy i smarujemy delikatnie olejem. Moje gofry podaje z dżemem i słodką śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować