Puszyste ciasto z rabarbarem

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Puszyste, pachnące ciasto z winnymi owocami..czy można chcieć czegoś więcej? Jest idealne... pachnące latem i wakacjami...polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 500 gram rabarbaru
    200 gram cukru
    8 sztuk jaj
    2 szklanki mąki pszennej
    150 ml oleju
    1 opakowanie cukru waniliowego
    cukier puder do dekoracji
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszyste ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyszczamy, obieramy i kroimy w małe cząstki.

    Jaja oddzielamy -oddzielnie białka i żółtka .Białka ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier i cukier waniliowy i ubijamy aż cukier się rozpuści.

    Następnie dodajemy żółtka, mąkę i proszek, delikatnie mieszamy i dodajemy olej.Łączymy. Na koniec dodajemy pokrojony rabarbar. Wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) i pieczemy około 40 minut.

Porady

Możemy zmniejszyć ilość rabarbaru- i na jego miejsce dodać np. truskawki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować