Puree ziemniaczane

  • wyświetlono: 493 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Zapraszam na domowe ziemniaczane purre. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam jako dodatek do kotletów schabowych.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

pół kg ziemniaków
łyżka masła
5 łyżek mleka
szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej
koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Puree ziemniaczane

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki. Następnie wkładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż będą miękkie. Zlewamy gorącą wodę, Następnie dodajemy masło, mleko, przyprawy i ubijamy aż ziemniaki zmienią swoją konsystencję na purre. Dodajemy koperek i mieszamy. Podajemy jeszcze gorące.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ziemniakiw kilka chwiltania kuchniazdrowie na talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Ziemniaczane spirale

Dodane przez: Kasia Pichci

Ziemniaczane spirale

Ziemniaczane spirale to fajny pomysł...

Puree z marchewki i ziemniaków

Dodane przez: Marzena13

Puree z marchewki i ziemniaków

Zwyczajne ziemniaki można urozmaicić...

Kulki ziemniaczane

Dodane przez: ewuska2016

Kulki ziemniaczane

Lubiany przez wszystkie dzieci...

Kuleczki ziemniaczane.

Dodane przez: joanna1974

Kuleczki ziemniaczane

Kuleczki ziemniaczane będą idealnym...

Róże ziemniaczane.

Dodane przez: Czarek

Róże ziemniaczane

Róże ziemniaczane zastąpią w podanym...

Ziemniaczane łódeczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ziemniaczane łódeczki

Smakowite łódeczki ziemniaczane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE