Puree ziemniaczane

4.96 (157 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domowe ziemniaczane purre. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam jako dodatek do kotletów schabowych.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg ziemniaków
    łyżka masła
    5 łyżek mleka
    szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej
    koperek
Wystaw ocenę:

4.96 (157 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Puree ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki. Następnie wkładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż będą miękkie. Zlewamy gorącą wodę, Następnie dodajemy masło, mleko, przyprawy i ubijamy aż ziemniaki zmienią swoją konsystencję na purre. Dodajemy koperek i mieszamy. Podajemy jeszcze gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować