Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

0 (0 ocen)

  • Średni

Sposób na nudne mielone jesienią- na włoską nute z mozzarella

  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone wp-woł: 1 kilogram
    - Cebule: 2 sztuki
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - keczup: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana gęsta: 2 łyżki
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - mozzarella: 1 sztuka
    - bazylia suszona: 1 łyżeczka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - pomidory z puszki: 1 sztuka
    - passata pomidorowa: 250 mililitrów
    - oregano: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek zabek: 1 sztuka
    - bazylia liście: 4 sztuki
    - pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek drobno posiekać. Mieso wymieszac z nimi, dodać jajko, keczup, śmeitane, bułke tarta, zioła, sos sojowy, pieprz. Mozzarele pokroic na kostke mniejsza tak by kawałek zmiescil sie w pulpecie. Z miesa uformowac pulpety ale do kazdego wkladac do srodka kawalek sera.
  • 2. Rozgrzac olej i obsmażyc pulpety. Wyjac. Na oliwie przesmazyc drobno posiekana cebule i czosnek, dodac pomidory i passate. dodac zioła, pieprz i cukier. Do sosu przelozyc pulpety i dusic razem kilka minut. Do sosu wrzucic pozostale kawałki mozzarelli. Podac z makaronem
    U nas penne sojowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować