Pulpety rybne

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Pulpety robię często, bo chętnie jedzą je moje dzieci i brat, który jest na diecie.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag mrożonych filetów z mintaja
    10 dag czerstwej bułki pszennej
    250 ml mleka
    4 jajka
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól, pieprz
    mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy i myjemy. Mielimy 2-krotnie. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Masę rybną mieszamy z bułką, natką i jajkami. Doprawiamy i wyrabiamy.
  • 3. Formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię (ok. 5 minut). Podajemy z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować