Puchate racuszki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

Na śniadanie :)

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki masła orzechowego
    1 łyżka octu jabłkowego
    sos czekoladowy do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Racuchy Placki

Puchate racuszki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy wymieszać razem, następnie zmiksować z masłem orzechowym i połączyć z ubitą piana z białek. Na końcu wymieszać z octem. Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na bardzo małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować