PUCHATE RACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE

4.49 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puchate racuszki to przysmak niejednego dziecka. Polecam tą wersję z wykorzystaniem kefiru, pycha:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka kefiru
    3 jajka
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jabłka
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przekąski

Puchate racuszki z jabłkami na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać kefir, mąkę i proszek. Białka ubić na sztywno pianę i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
  • 2. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki lub kostkę, dodać do ciasta.
  • 3. Smażyć racuszki na rozgrzanym tłuszczu aż będą rumiane. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Porady

Do smażenia używam oleju z awokado który ma wysoką temperaturę gotowania podobnie jak olej rzepakowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować